Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 20:11Uppdaterad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 21:54

Dan E Eriksson avgår som ordförande för Åland Post

Postens styrelseordförande Dan E. Eriksson har i kväll avgått. Det skriver vd Henrik Lundberg i ett e-postmeddelande till åländsk media på onsdagskvällen.

Henrik Lundberg bifogar ett brev från Dan E Eriksson till Åland Post:

"Jag avgår med omedelbar verkan från styrelsen för Åland Post Ab. Jag hade ansvar för det pressmeddelande som gick ut i samband med att domen i hovrätten blev offentlig. Meddelandet var inte bra och har vållat de närmast drabbade obehag och bolaget avsevärd skada. Trots att jag i förhållande till ägaren varit öppen med vilka beslut som styrelsen fattat och varför har ägaren uttalat förvåning. I ett offentlig ägt bolag måste det ömsesidiga förtroendet mellan ägarrepresentanten och styrelseordföranden vara totalt vilket nu inte är fallet. Av dessa skäl och av hänsyn till bolaget avgår jag."

Till Ålands Radio säger Eriksson att det var just delen om ersättningarna som blev otydlig i pressmeddelandet.

Eriksson är själv av åsikten att också mellanskillnaden mellan kostnadstaket som bolaget godkänt och den faktiska timdebiteringen för de dömdas advokater ska ersättas av Åland Post, men att han inte är med och fattar ett sådant beslut längre.

– Jag anser också att man bör utreda vad man kan göra ytterligare för att hjälpa, men det måste styrelsen ta beslut om, säger han.

Dan E Eriksson säger att bolaget har ställt upp både ekonomiskt och med personligt stöd för de drabbade.

Postens styrelse skickade något senare ett nytt pressmeddelande där de bland annat skriver att de i brådskande ordning utreder hur man ska kunna ersätta de drabbade ekonomiskt och på annat sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »